Skip to content

2e Werktuigkundige RV Pelagia

Texel, Noord-Holland, NederlandNational Marine Facilities (NMF)

Functieomschrijving

Ben je sterk in mechanica en zit het varen jou in het bloed? Ben je op zoek naar een baan in een inspirerende organisatie die het maatschappelijk belang dient? Reageer dan snel!

De afdeling Nationale Mariene Faciliteiten (NMF) van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is op zoek naar een 2e Werktuigkundige (WTK) voor het oceaangaande onderzoeksschip RV Pelagia.


DE AFDELING

De afdeling Nationale Mariene Faciliteiten (NMF) voorziet onderzoekers die in Nederland werken van schepen, zeegaande apparatuur, datamanagement en gekwalificeerd personeel om deze faciliteiten te bedienen.

Om wetenschap op zee mogelijk te maken, exploiteert NMF de nationale onderzoeksvloot van Nederland, bestaande uit 3 onderzoeksschepen: RV Pelagia (12 bemanningsleden), RV Navicula (3 bemanningsleden) en RV Adriaen Coenen (1 bemanningslid). Daarnaast onderhoudt en beheert de NMF een gevarieerde pool van zeegaande apparatuur voor gebruik op zowel onze eigen onderzoeksschepen als onderzoeksschepen van derden. Het grootste deel van het NMF-materieel wordt in eigen beheer onderhouden, waardoor een optimale beschikbaarheid wordt gegarandeerd.


Het NIOZ, NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en de Topsector Water & Maritiem werken samen aan de vernieuwing van de nationale onderzoeksvloot en het materieel (oplevering schepen 2023 en 2025). De opvolger van de RV Pelagia wordt in 2025 verwacht en betekent voor de volledige bemanning van de RV Pelagia de uitdagende overstap naar het nieuwe schip.


DE VACATURE

Als 2e Werktuigkundige ben je verantwoordelijk voor het, tijdens je wacht, toezien op het juist functioneren van de technische installaties aan boord, voor het routine onderhoud volgens Marad en het netjes houden van de machinekamer. Verder voer je reparatiewerkzaamheden uit, zowel in de machinekamer, als aan de diverse kranen en installaties aan dek. Je rapporteert aan de Hoofdwerktuigkundige.

Vereisten

DE KANDIDAAT
Je bent gemotiveerd en enthousiast en beschikt minimaal over een geldig vaarbevoegdheidsbewijs ‘Chief engineer tot 3.000 Kw’. Je voldoet aan alle STCW-normen qua certificaten en bent goed bekend met ISM en ISPS.

Ervaring met dieselelektrische voortstuwing is een absolute pré. Je kunt zelfstandig werken en bent stressbestendig. Je beschikt over goede communicatieve en administratieve vaardigheden. Je bezit een geldig paspoort en monsterboekje en hebt een geldige medische keuring voor de zeevaart. Gezien de internationale samenstelling van onze bemanning en opvarenden is een goede beheersing van de Engelse taal een must.


Wij streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit in de samenleving, waaronder leeftijd, geslacht en culturele achtergrond. Wij verwelkomen daarom sollicitaties van kandidaten die de diversiteit van het NIOZ kunnen vergroten.


DE VOORWAARDEN

We bieden een uitdagende functie in een dynamische organisatie. Ons vaarschema is: 6 weken op, 6 weken af en we varen over de hele wereld. De aanstelling van deze functie bij het Koninklijk NIOZ geschiedt door

NWO-I (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek).
Het betreft een fulltime dienstverband voor de duur van een jaar, wat bij wederzijdse tevredenheid wordt omgezet in een vast dienstverband. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI).

Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform de CAO-WVOI (salarisindicatie: max. schaal 7) Je ontvangt een structurele vaartoelage van 30% bovenop je bruto maandsalaris.


AANVULLENDE INFORMATIE

Solliciteer online via workingat.nioz.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Aarnoud van de Burgt (afdelingshoofd NMF).

Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met Mylene Lormans ( sr HR adviseur).

Bezoek het NIOZ en de afdeling NMF. Sluitingsdatum van deze vacature is 6 oktober

of

Apply with Indeed onbeschikbaar