Skip to content

Scheepstechnicus RV Pelagia

Texel, Noord-Holland, NederlandNational Marine Facilities (NMF)

Functieomschrijving

Zit het werken op en aan een schip in je bloed? Hou je van varen en ben je op zoek naar een baan in een inspirerende organisatie die het maatschappelijk belang dient? Reageer dan snel!

De afdeling Nationale Mariene Faciliteiten (NMF) van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is op zoek naar een matroos/scheepstechnicus voor het oceaangaande onderzoeksschip RV Pelagia.


De afdeling
De afdeling Nationale Mariene Faciliteiten (NMF) voorziet onderzoekers die in Nederland werken van schepen, zeegaande apparatuur, datamanagement en gekwalificeerd personeel om deze faciliteiten te bedienen.

Om wetenschap op zee mogelijk te maken, exploiteert NMF de nationale onderzoeksvloot van Nederland, bestaande uit 3 onderzoeksschepen: RV Pelagia (12 bemanningsleden), RV Navicula (3 bemanningsleden) en RV Adriaen Coenen (1 bemanningslid). Daarnaast onderhoudt en beheert de NMF een gevarieerde pool van zeegaande apparatuur voor gebruik op zowel onze eigen onderzoeksschepen als onderzoeksschepen van derden. Het grootste deel van het NMF-materieel wordt in eigen beheer onderhouden, waardoor een optimale beschikbaarheid wordt gegarandeerd.

Het NIOZ, NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en de Topsector Water & Maritiem werken samen aan de vernieuwing van de nationale onderzoeksvloot en het materieel (oplevering schepen 2023 en 2025). De opvolger van de RV Pelagia wordt in 2025 verwacht en betekent voor de volledige bemanning van de RV Pelagia de uitdagende overstap naar het nieuwe schip..


De Pelagia
Het oceaangaand onderzoeksschip Pelagia is gebouwd in 1991 en in 2010 volledig gereviseerd. De Pelagia is een uiterst flexibel schip uitgerust voor multidisciplinaire onderzoekscruises wereldwijd. Naast vaste droge en natte laboratoria biedt de Pelagia ruimte aan negen 20 voet container laboratoria. Het schip heeft dieselelektrische aandrijving met vaste schroef, wat resulteert in een zeer laag geluidsniveau. De bemanning is getrained en gekwalificeerd om het schip en een grote verscheidenheid aan wetenschappelijke apparatuur te bedienen. De Pelagia heeft accommodatie voor maximaal 34 personen en is voorzien van alle hedendaagse faciliteiten zoals, recreatie, internet en gezonde voeding.


De vacature
Als matroos/scheepstechnicus ressorteer je rechtstreeks onder de 1e stuurman en ben je verantwoordelijk voor het bedienen van lieren en kranen, het uitzetten en binnenhalen van bemonstering- en meetapparatuur en het op aanwijzing leidinggeven aan deze werkzaamheden en onderhouden van de communicatie met de brug. Ook het plegen van onderhoudswerkzaamheden en het verrichten van alle noodzakelijke scheepswerkzaamheden zowel aan dek als elders op het schip behoort tot je takenpakket. Daarnaast verleen je assistentie bij het assembleren, controleren en repareren van bemonsteringsapparatuur tijdens een expeditie.

Vereisten

DE KANDIDAAT

Je beschikt minimaal over een MBO opleiding en bent in het bezit van je vaarbevoegdheidsbewijs. Daarnaast heb je kennis van ISM en ISPS.

Uiteraard beschik je over goede communicatieve en administratieve vaardigheden. Je bezit een geldig paspoort en monsterboekje en hebt een geldige medische keuring voor de zeevaart. Gezien de internationale samenstelling van onze bemanning en opvarenden is een goede beheersing van de Engelse taal een must.

Wij streven ernaar dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de diversiteit in de samenleving, waaronder leeftijd, geslacht en culturele achtergrond. Wij verwelkomen daarom sollicitaties van kandidaten die de diversiteit van het NIOZ kunnen vergroten.


De voorwaarden

We bieden een uitdagende functie in een dynamische organisatie. Ons vaarschema is: 6 weken op, 6 weken af en we varen over de hele wereld. De aanstelling van deze functie bij het Koninklijk NIOZ geschiedt door NWO-I (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek).

Het betreft een fulltime dienstverband voor de duur van een jaar, wat bij wederzijdse tevredenheid wordt omgezet in een vast dienstverband. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen 

CAO-OI


.

Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform de CAO-OI (salarisindicatie: schaal 5) Je ontvangt een structurele vaartoelage van 30% bovenop je bruto maandsalaris.


Aanvullende informatie

Solliciteer online via workingat.nioz.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Aarnoud van de Burgt (afdelingshoofd NMF). Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met Mylene Lormans (sr. HR adviseur).

Bezoek het NIOZ en de afdeling NMF

Sluitingsdatum van deze vacature is 4 oktober

of

Apply with Indeed onbeschikbaar