Skip to content

1e stuurman RV Pelagia

Nederland, Noord-Holland, TexelNational Marine Facilities (NMF)

Functieomschrijving

Wil jij werken in een inspirerende organisatie die het maatschappelijk belang dient? Word jij blij van werken met gepassioneerde collega's die een brede blik op de wereld hebben en in het bijzonder die op en onder de zeespiegel? Reageer dan snel!

De afdeling National Marine Facilities (NMF) van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is op zoek naar een 1e stuurman voor onderzoeksschip RV Pelagia.


DE AFDELING

De afdeling Nationale Mariene Faciliteiten (NMF) voorziet onderzoekers die in Nederland werken van schepen, zeegaande apparatuur, datamanagement en gekwalificeerd personeel om deze faciliteiten te bedienen.

Om wetenschap op zee mogelijk te maken, exploiteert NMF de nationale onderzoeksvloot van Nederland, bestaande uit 3 onderzoeksschepen: RV Pelagia (12 bemanningsleden), RV Navicula (3 bemanningsleden) en RV Adriaen Coenen (1 bemanningslid). Daarnaast onderhoudt en beheert de NMF een gevarieerde pool van zeegaande apparatuur voor gebruik op zowel onze eigen onderzoeksschepen als onderzoeksschepen van derden. Het grootste deel van het NMF-materieel wordt in eigen beheer onderhouden, waardoor een optimale beschikbaarheid wordt gegarandeerd.

Het NIOZ, NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en de Topsector Water & Maritiem werken samen aan de vernieuwing van de nationale onderzoeksvloot en het materieel (oplevering schepen 2023 en 2025). De opvolger van de RV Pelagia wordt in 2025 verwacht en betekent voor de volledige bemanning van de RV Pelagia de uitdagende overstap naar het nieuwe schip.


DE VACATURE
Als 1e stuurman ben je verantwoordelijk voor de gang van zaken aan boord. Tijdens de wacht draag je zorg voor de navigatie van het schip, je geeft leiding aan en houdt toezicht op de werkzaamheden die door bemanningsleden en derden tijdens stillig-, reparatie-, of dokperioden worden verricht en je rapporteert hierover aan de gezagvoerder. Je geeft leiding aan de dekbemanning en de 2e stuurman. Zelf rapporteer je rechtstreeks aan de gezagvoerder en je vervangt deze bij diens afwezigheid.

Vereisten

DE KANDIDAAT

Omdat we nadrukkelijk op zoek zijn naar een kandidaat met de ambitie om door te groeien, beschik je minimaal over een MBO 3 diploma Stuurman Alle schepen, een vaarbevoegdheidsbewijs COC master all ships en een certificaat ship’s security officer. Daarnaarst ben je uiteraard goed bekend met ISM en ISPS en heb je een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift. Tevens heb je interesse in de uitvoer van het werk van de wetenschap en kan je in steeds wisselende samenstelling goed met de wetenschappers aan boord samenwerken.

We streven ernaar dat ons personeel de diversiteit in de samenleving weerspiegelt, onder andere op het gebied van leeftijd, geslacht en culturele achtergrond. Daarom stellen we het zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van het NIOZ kunnen vergroten.


DE VOORWAARDEN

We bieden een uitdagende functie in een dynamische organisatie. Ons vaarschema is: 6 weken op, 6 weken af en we varen over de hele wereld. De aanstelling van deze functie bij het Koninklijk NIOZ geschiedt door NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek).

Het betreft een fulltime dienstverband voor de duur van twee jaar, wat bij wederzijdse tevredenheid wordt omgezet in een vast dienstverband. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI).

Je salaris is afhankelijk van je opleiding(en) en (relevante) werkervaring. Salarisindicatie: € 3.099 - € 4.273,- bruto per maand. Je ontvangt een structurele vaartoelage van 30% bovenop je bruto maandsalaris.


AANVULLENDE INFORMATIE

Solliciteer online via workingat.nioz.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Aarnoud van de Burgt (afdelingshoofd NMF a.i.).

Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met Sigrid Moerbeek (sr. HR adviseur).

Bezoek het NIOZ en de afdeling NMF. Sluitingsdatum van deze vacature is 31 augustus 2022. Gedurende de procedure worden er gesprekken gevoerd met geschikte kandidaten.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar