Skip to content

Elektronicus (NMF)

Nederland, Noord-Holland, TexelNational Marine Facilities (NMF)

Functieomschrijving

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ) zoekt voor de afdeling National Marine Facilities (NMF), team Support op Texel een gedreven, creatieve en nieuwsgierige elektronicus met interesse voor onderwaterrobotica.

Voltijdsaanstelling met uitzicht op een vast contract.


DE AFDELING

De afdeling Nationale Mariene Faciliteiten (NMF) centraliseert alle activiteiten betreffende vaarvoorbereiding en ondersteuning van het zeevarend onderzoek. Deze activiteiten betreffen -onder meer- beheer en onderhoud van de schepen in de vloot, beheer en onderhoud van de zeegaande apparatuur en op het schip aanwezige equipment, maar tevens de planning van vaarschema’s en ondersteuning voor onderzoekers bij voorbereiding van missies op de onderzoeksschepen. Op dit moment is de vlootvervanging in volle gang en wordt de pool van wetenschappelijke apparatuur uitgebreid met gliders, een AUV (Autonomous Underwater Vehicle) en een ROV (Remotely Operated Vehicle).


DE VACATURE

Als Elektronicus NMF verricht je werkzaamheden zowel in de werkplaats op Texel als bij veldwerk en vaartochten op onze onderzoeksvloot. Je legt rechtstreeks verantwoording af aan de manager NMF Support en als je aan boord bent aan de hoofdwerktuigkundige en/of de expeditieleider. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden, repareren, testen, ontwikkelen, produceren en modificeren van elektrotechnische apparatuur benodigd voor het wetenschappelijk onderzoek op zee en in onze laboratoria. Je draagt zorg voor de voorbereiding, administratie en configuratie van apparatuur benodigd voor expedities.

Tijdens deelname aan de vaartochten (gemiddeld tussen de 8 tot 12 weken verdeeld over het jaar) draag je zorg voor het assembleren, bedienen, onderhouden en verhelpen van storingen aan apparatuur, denk hierbij aan de gliders, de AUV en de ROV. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het maken van documenten, handleidingen en gebruiksaanwijzingen voor apparatuur en instrueer je zo nodig de gebruikers en/of opdrachtgevers zowel in de laboratoria als aan boord.

Vereisten

DE KANDIDAAT

Je beschikt minimaal over een afgeronde opleiding op mbo-niveau 4 richting elektronica, elektrotechniek, ocean technology (hydrografie), maritiem officier of gelijkwaardig. Daarnaast kun je (veilig) werken en ben je iemand die in teamverband goed functioneert. Bij voorkeur heb je ervaring als elektronicus van zeegaande apparatuur bijvoorbeeld surveyapparatuur of ROV.
Je beschikt over goede communicatieve, administratieve en sociale vaardigheden en je maakt gemakkelijk contact met verschillende karakters.
Je kunt goed zelfstandig werken en de juiste prioriteiten stellen. Gezien de internationale samenstelling van het NIOZ is een goede beheersing van de Engelse taal een must.

We streven ernaar dat ons personeel de diversiteit in de samenleving weerspiegelt, onder andere op het gebied van leeftijd, geslacht en culturele achtergrond. Daarom stellen we het zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van het NIOZ kunnen vergroten.


DE VOORWAARDEN

We bieden een uitdagende functie in een dynamische organisatie. De aanstelling van deze functie bij het Koninklijk NIOZ geschiedt door NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek). Het betreft een fulltime dienstverband voor de duur van één jaar, wat bij wederzijdse tevredenheid wordt omgezet in een vast dienstverband. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI).

Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform de CAO-WVOI (salarisindicatie: max. schaal 8). Je ontvangt 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een fulltime dienstverband mag je rekenen op 42 vakantiedagen, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden.

Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Indien nodig helpen wij met het vinden van geschikte huisvesting. Onze CAO kent een ruime tegemoetkoming in de verhuiskosten en uitstekende voorzieningen voor ouderschapsverlof.


AANVULLENDE INFORMATIE

Solliciteer online via workingat.nioz.nl Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Lorendz Boom (Manager NMF Support) Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met Sigrid Moerbeek (sr. HR adviseur).

Bezoek het NIOZ en de afdeling NMF. Sluitingsdatum van deze vacature is 31 oktober 2022.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar